p-oranje

OPSLAGBOX HUREN VOOR DE DEUR

p-oranje

OPSLAGRUIMTE THUISBEZORGD

p-oranje

FLEXIBELE BEZORGING

p-oranje

TUSSENTIJDS GRATIS TOEGANG

BOX-it-up » Services » Tips en tricks

Verhuistips en tricks om je een handje te helpen

Misschien word jij er stapelgek van, maar wij zijn dol op stapelen. We weten dan ook als geen ander hoe je het meest in een opslagBOX stopt. En we delen onze beste verhuistips graag met je. Het begint natuurlijk bij het inpakken, waar je optimaal op bent voorbereid met onze verhuisset met onder ander tape, etiketten en inpakpapier.

Verhuistips voor het inpakken en inladen van je opslagBOX

Samen met deze verhuistips en tricks voor het inpakken en inladen ben je verhuisd voor het weet. Zó opgelost!

Kleine en grote dozen, pak de juiste!

Boeken en andere zware spullen pak je in kleine dozen en lichtere zaken zoals textiel of schoenen mogen in grotere dozen. Verhuisdozen en boekendozen kun je ook per stuk bij ons huren.

Denk in stapelen

Pak de dozen vooral niet te vol. Naast dat je ze gemakkelijk moet kunnen tillen, moet vooral de bovenkant vlak blijven. Zo kan je 5 verhuisdozen op elkaar stapelen.

Gebruik een markeringssysteem

Zet duidelijk op de dozen wat erin zit en naar welke etage of ruimte ze moeten. Je kunt ook kiezen voor een kleurencode systeem. Welke methode je ook kiest: gebruik er één. Deze verhuistip scheelt een hoop gedoe bij het uitladen en uitpakken.

Schroevendraaier paraat

Haal je kasten, tafels en bedden uit elkaar. Dit scheelt veel loze ruimte. Met wikkelfolie houd je de planken bij elkaar. De losse schroeven doe je bij elkaar in een zakje en dit maak je vast aan één van de planken. Zo ben je niks kwijt als je alles weer in elkaar gaat zetten.

Verwissel de hoezen

Bescherm je bankstel, matrassen en fauteuils zoveel mogelijk tegen vuil. Haal de originele hoezen eraf en dek ze af met beschermhoezen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de bescherming van je spullen.

Op tijd schoonmaken en ontdooien

Let op dat je je vriezer en koelkast 1 dag van tevoren leegruimt en ontdooit. Plak een wasknijper aan de binnenkant van de deur, zodat hij niet dichtvalt en goed blijft ventileren tijdens de opslag.

Uit de schuur in de BOX

Bundel de hark, bezem en spade bij elkaar met een tie wrap. En vergeet niet om het reservoir van de grasmaaier en bladblazer leeg te maken. Dit voorkomt nare geurtjes.

Geen planten in de BOX

Je kunt geen levende goederen opslaan, zoals planten en dieren. Ook bederfelijke producten en voedsel mogen niet in de opslagBOX.

Verzekerd in de opslag

Alles ingeladen? Tijd voor de laatste verhuistip. Plaats als laatst je eigen hangslot op de houten binnenBOX. De buitenBOX sluit je af met het door ons geleverde cijferslot. Neem op tijd contact op met je (inboedel)verzekering en laat ze weten dat jouw inboedel tijdelijk naar de opslag gaat.

Breekbare spullen?

Bescherm servies, glaswerk en andere breekbare dingen door ze te wikkelen in inpakpapier en de dozen af te dekken met vulmateriaal of handdoeken. Plak ze dicht met goede tape, bijvoorbeeld die uit ons verhuispakket en markeer de bovenzijde. Stop flessen shampoo of tubes crème in een plastic zak om te voortkomen dat je hele inboedel naar bloemetjes ruikt. And last but not least: kantel nooit de bovenste doos op de stapel. Want dozen met breekbare spullen zet je natuurlijk altijd bovenop.

Goed dichtplakken

Gebruik hoogwaardige tape. Je spullen staan een tijdje in de opslag en het zou vervelend zijn dat als je de dozen uit de opslagBOX haalt, de tape niet krachtig genoeg blijkt te zijn en alles op de grond ligt.

Begin op tijd

Maak een planning: begin al zo’n 2 weken van tevoren met af en toe een doos inpakken. Zo weet je hoeveel je nog moet doen en ben je helemaal klaar op de dag dat de opslagBOX voor je deur staat. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Spiegeltje, spiegeltje

Pak spiegels en glazen platen stevig in met noppenfolie en label ze als breekbaar. Plaats deze breekbare platen staand tegen de wand en verdeel ze over de opslagBOX.

Iedere cm3 goed benut

Vul alle loze ruimtes in kasten en lades op met bijvoorbeeld kleding of beddengoed. Ook in de koelkast en vriezer kan je spullen doen, plastic keukengerei bijvoorbeeld. Laat voor een goede ventilatie al het witgoed open staan.

Kleine wasjes, grote wasjes

Zorg dat er geen water meer in de wasmachine staat. En verhuis ‘m alleen met vastgezette trommel. Koppel de slangen af en plak ze vast aan de machine. Ook in de vaatwasser en droger mag geen water meer zitten in verband met schimmel. Koppel ze los en bevestig de slangen aan de achterzijde. Ook hier geldt: houd de deur op een kiertje!

Batterijen verwijderen

Batterijen kunnen gaan lekken. Voorkom schade en haal ze uit alle apparaten en gebruiksvoorwerpen
DIRECT REGELEN
pp-oranje blurb
Tussentijdse toegang
pp-oranje blurb
Terugbezorgen opslagBOX(en)
pp-oranje blurb
Prijsvoorstel of reserveer direct
pp-oranje blurb
Bereken opslagbehoefte
pp-oranje blurb
Mail ons rechtstreeks

Zelf nog verhuistips die wij kunnen toevoegen of heb je vragen over een verhuistip? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook:
pp-oranje blurb
De verhuisbox van BOX-it-up
pp-oranje blurb
Tijdelijke opslag tijdens verbouwing
pp-oranje blurb
Opslagruimte berekenen