Maak van verhuizen een feestje voor de kids

Maak van verhuizen een feestje voor de kids

Verhuizen kan heel spannend zijn voor kinderen. Hoe houd je het gezellig?
Verhuizen is voor iedereen spannend. Maar zeker voor kinderen! Een nieuwe slaapkamer. Opnieuw vriendjes maken in de buurt. Hoe houd je het gezellig voor jezelf én voor de kids?

Praat veel over de verhuizing
Betrekt jouw kinderen bij de verhuisplannen. Laat foto’s zien of neem ze mee als je de maten voor de gordijnen moet opnemen. Vertel hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen. Of lees voor het slapengaan samen verhaaltjes over verhuizen. Er zijn in de bieb voldoende leuke boekjes te vinden.

Los het op met speelgoed
Voor kleine kinderen is het soms moeilijk voor te stellen wat een verhuizing is. Tip: speel samen ‘verhuizinkje’. Bijvoorbeeld met poppen of lego. Zo laat je je kinderen zien wat een verhuizing is. Samen met de pop een koffertje inpakken. Of laat de legopoppetjes dozen sjouwen. Zo wordt een verhuizing nog een gezellig verhaal!

Laat de nieuwe omgeving van tevoren zien
Rijd eens door de nieuwe buurt. En laat zien waar het leuke voetbalveldje is. En de nieuwe speeltuin. Misschien spelen er op dat moment al buurtkindjes. En maakt jouw kind al nieuwe vriendjes vóór de verhuizing!

Project nummer 1: de kinderkamer!
Voor kinderen is de belangrijkste kamer in het nieuwe huis natuurlijk de slaapkamer! Zorg dan ook dat die kamer als eerste mooi en gezellig is. Lukt het niet op tijd? Dan is een extra logeernachtje bij opa en oma beter dan op een matrasje tussen de dozen slapen.

Zo’n hulpverhuizer is heel handig
Heb je nog extra handjes nodig op de verhuisdag? Laat je kinderen dan meehelpen! Geef ze ieder een eigen koffertje of doosje die ze zelf kunnen inpakken met eigen spulletjes. En laat ze er lekker zelf mee sjouwen. En het absolute hoogtepunt van de dag is natuurlijk een plekje naast de chauffeur in de verhuiswagen!

OFFERTE AANVRAGEN