Bereid een verbouwing goed voor

Bereid een verbouwing goed voor
Verbouwen: dan moet je aan veel dingen denken. Met onze tips ga je goed van start!

Kies een bouwbedrijf dat bij je past
Vraag bij verschillende bouwbedrijven offertes op. Maar let niet alleen op de prijs. Check ook ervaringen van mensen uit je omgeving. Houdt het bedrijf zich aan de planning? Is er een garantie bij faillissement? En levert het bedrijf goed werk af?

Maak een planning
Wat moet je allemaal regelen? Maak een lijstje met punten. En noteer bij elk punt wanneer dit klaar moet zijn. Zet daarna alles op volgorde van tijd. Zo heb je meteen een mooie planning. Begin op tijd met zo’n planning. Zo voorkom je veel verhuisstress.

Vraag een vergunning aan
Bij een verbouwing heb je vaak een vergunning nodig. Informeer bij jouw gemeente wat de regels zijn. Of kijk op de site van Rijksoverheid wat je allemaal moet regelen.

Vertel het je buren
Een goeie buur is beter dan een verre vriend. En die buren wil je liever ook te vriend houden. Vertel ze daarom zo snel mogelijk dat je verbouwplannen hebt. Vooral als jouw plannen gevolgen hebben. De bouwvakkers moeten misschien via de tuin van de buren op jouw dak klimmen. Of jouw dakkapel kan zorgen voor minder zon in hun tuin. Maak het bespreekbaar, dan kom je er vast samen uit.

Sla je spullen op tijdens de verbouwing
Tijdens een verbouwing moet je vaak een deel van je huis leeg maken. Regel in dat geval tijdelijke opslagruimte via Box-it-up. Een veilige plek voor jouw kostbare spullen. Met een opslagBOX regel je goedkope opslagruimte in 4 simpele stappen. Zó opgelost!

OFFERTE AANVRAGEN