Verhuistips en tricks

Verhuistips en tricks om jou een handje te helpen tijdens het verhuizen. Misschien word jij er stapelgek van, maar wij zijn dol op stapelen. We weten dan ook als geen ander hoe je het meest in een opslagBOX krijgt en we delen onze beste verhuistips met je. Het begint natuurlijk bij het inpakken, waar je met ons verhuisset met onder ander tape, etiketten en inpakpapier optimaal op bent voorbereid.

Verhuistips voor het inpakken en inladen van je opslagBOX

Samen met deze verhuistips en tricks voor het inpakken en inladen ben je over voor het weet. Zó opgelost!

Kleine en grote dozen, pak de juiste!

Boeken en andere zware spullen pak je in kleine dozen en lichtere zaken zoals textiel of schoenen mogen in grotere dozen. Verhuisdozen en boekendozen kun je ook per stuk bij ons halen.

Breekbaar?

Bescherm servies, glaswerk en andere breekbare dingen door ze in te wikkelen in inpakpapier en de dozen af te dekken met vulmateriaal of handdoeken. Plak ze dicht met goede tape bijvoorbeeld uit ons verhuispakket en markeer de bovenzijde. Stop flessen shampoo of tubes crème in een plastic zak om te voortkomen dat je hele inboedel naar bloemetjes ruikt. And last but not least: kantel nooit de bovenste doos op de stapel.

Denk in stapelen

Pak de dozen vooral niet te vol. Naast dat je ze gemakkelijk moet kunnen tillen moet vooral de bovenkant vlak blijven. Zo kan je 5 verhuisdozen op elkaar stapelen.

Goed dichtplakken

Gebruik hoogwaardige tape, bijvoorbeeld die uit onze verhuiskit (LINK). Je spullen staan een tijdje in de opslag en het zou vervelend zijn dat als je de dozen uit de opslagBOX haalt, de tape niet krachtig genoeg blijkt te zijn en alles op de grond ligt.

Gebruik een markeringssysteem

Zet duidelijk op de dozen wat er in zit en naar welke etage of ruimte ze moeten. Je kunt ook kiezen voor een kleurencode systeem. Welke methode je ook kiest: gebruik er één. Deze verhuistip scheelt een hoop gedoe bij het uitladen en uitpakken.

Begin op tijd

Maak een planning: begin al zo’n 2 weken van te voren met af en toe een doos inpakken. Zo weet je hoeveel je nog moet doen en ben je op de dag de opslagBOX voor je deur staat helemaal klaar. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Schroevendraaier paraat

Zorg dat je kasten, tafels en bedden uit elkaar haalt. Dit scheelt veel loze ruimte. Met wikkelfolie houd je de planken bij elkaar. De losse schroeven doe je bij elkaar in een zakje en dit maak je vast aan één van de planken. Zo ben je niks kwijt als je het weer in elkaar gaat zetten.

Spiegeltje, spiegeltje

Pak spiegels en glazen platen stevig in met noppenfolie en label ze als breekbaar. Plaats deze breekbare platen staand tegen de wand en verdeel ze over de opslagBOX.

Verwissel de hoezen

Bescherm je bankstel, matrassen en fauteuils zoveel mogelijk tegen vuil. Haal de originele hoezen eraf en dek ze af met beschermhoezen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de bescherming van je spullen.

Iedere cm3 goed benut

Vul alle loze ruimtes in kasten en lades op met bijvoorbeeld kleding of beddengoed. Ook in de koelkast en vriezer kan je spullen doen, plastic keukengerei bijvoorbeeld. Laat voor een goede ventilatie al het witgoed open staan.

Op tijd schoonmaken en ontdooien

Let op dat je je vriezer en koelkast 1 dag van te voren leegruimt en ontdooit. Plak een wasknijper aan de binnenkant van de deur, zodat hij niet dicht valt en goed blijft ventileren tijdens de opslag.

Kleine wasjes, grote wasjes

Zorg dat er geen water meer in de wasmachine staat. En verhuis ‘m alleen met vastgezette trommel. Koppel de slangen af en plak ze vast aan de machine. Ook de vaatwasser en droger mag geen water meer bevatten i.v.m. schimmel. Koppel ze los en bevestig de slangen aan de achterzijde. Ook hier geldt: houd de deur op een kiertje!

Uit de schuur in de BOX

Bundel de hark, bezem en spa bij elkaar met een tyrap. En vergeet niet om het reservoir van de grasmaaier en bladblazer leeg te maken. Dit voorkomt nare geurtjes.

Batterijen verwijderen

Batterijen kunnen gaan lekken. Voorkom schade en haal ze uit alle apparaten en gebruiksvoorwerpen.

Geen planten

Je kunt geen levende goederen opslaan, zoals planten en dieren. Ook bederfelijke producten en voedsel mogen niet in de opslagBOX.

Verzekerd in de opslag

Alles ingeladen? Tijd voor de laatste verhuistip. Plaats als laatst je een eigen hangslot op de houten binnenBOX. De buitenBOX sluit je af met het door ons geleverde cijferslot. Neem op tijd contact op met je (inboedel)verzekering en laat ze weten dat je jouw inboedel tijdelijk naar de opslag gaat.

Zelf nog verhuistips die wij kunnen toevoegen of heb je vragen over een verhuistip? Neem dan contact met ons op.